Podczas interaktywnego webinarium pani Magdalena Balazy z centrali firmy Henkel w Düsseldorfie udzieli wyczerpujących informacji na temat różnych zagadnień związanych z klejami termotopliwymi stosowanymi do pakowania, jak np. ramy prawne, kluczowe kwestie dotyczące przenikania substancji oraz ogólne zasady związane z bezpieczeństwem klejów termotopliwych dla pakowanej żywności. W dalszej kolejności poruszone zostaną kwestie bezpieczeństwa żywności w odniesieniu do komponentów i zastosowań klejów topliwych używanych do klejenia opakowań końcowych oraz oświadczeń, których można zażądać od dostawcy, aby mieć pewność co do bezpieczeństwa żywności.
2016-07-20
Henkel dzieli się wiedzą na temat wpływu klejów termotopliwych na bezpieczeństwo pakowanej żywności
Bezpieczeństwo pakowanej żywności to kwestia, w którą firma Henkel jest dalece zaangażowana. W dniu 9 września 2016 r. o godzinie 10:00 (CEST) na wolnodostępnej platformie wiedzy firmy Henkel „Food Safe Packaging Portal” odbędzie się webinarium „Kleje typu hotmelt do opakowań a bezpieczeństwo żywności – co musisz wiedzieć”.
Wiedza na temat opakowań bezpiecznych dla żywności
Regularnie organizowane przez firmę Henkel webinaria na żywo są poświęcone istotnym zagadnieniom z szerokiego zakresu bezpieczeństwa opakowań do żywności. Podczas webinarium uczestnicy będą też mogli zadawać pytania na żywo. Osoby zainteresowane uczestnictwem mogą zarejestrować się na stronie www.henkel.com/foodsafety. W bieżącym roku. firma Henkel zorganizuje także dalsze webinaria poświęcone takim zagadnieniom jak substancje dodane w sposób niezamierzony (NIAS), plastyfikatory w opakowaniach do żywności, alifatyczne kleje laminujące oraz oświadczenia dotyczące możliwości kontaktu z żywnością.